Gezond havermout ontbijt

Wil je lekker gezond ontbijten en je dag goed beginnen? Kies er dan voor havermout te maken. Je kunt het helemaal zelf maken. Het is erg gezond en goed voor je lichaam. Wanneer je graag wilt afvallen is het aan te raden om havermout te eten. Ook als je meer energie wilt genereren, doe je er goed aan om havermout te eten. Je krijgt voedingstoffen binnen die je lichaam nodig zal hebben. Je zult daardoor slank blijven. Havermout maken én eten is dus erg goed voor je.

Ingrediënten

  • Kop havermout
  • 5 framboosjes
  • 7 bosbessen
  • Theelepeltje kaneel
  • 3 aardbeien
  • Walnoten
  • Amandelen

Bereidingswijze

Je doet er verstandig aan om de havermout eerst een nachtje te laten wellen in koud water. Op deze manier zorg je ervoor dat je het minder lang hoeft te koken. De havermout zal dan ook gemakkelijker te eten zijn. Pak een pannetje en doe hier de havermout samen met een aantal kopjes water in. Vervolgens moet het pannetje worden afgedekt, doe dit met een deksel. Zet het vervolgens in de koelkast. De volgende ochtend kan je het pannetje uit de koelkast halen. Zet het op een vuur. Wanneer het aan de kook is geraakt, draai je het vuur lager. Het is wel belangrijk om goed te blijven roeren, zo voorkom je dat het aanbrandt. Vervolgens kan de havermout in een kommetje worden gedaan. Doe er een theelepeltje kaneel bij. Snijd dan de aardbeien in stukje. Je kunt de havermout garneren met de aardbeien en de frambozen. Ook de bosbessen mogen natuurlijk niet ontbreken. Als laatste moeten de walnoten worden toegevoegd.

Tips

Je kunt op vele manieren gezonde havermout klaarmaken. Je kunt ook zelf fruitsoorten toevoegen aan een gezond havermoutontbijt. Zo kan je kiezen voor bijvoorbeeld stukjes appel of banaan in plaats van aardbeien of frambozen. Kies voor het fruit dat je zelf lekker vindt, dat zal de smaak van de havermout ten goede komen. Er zijn natuurlijk nog veel meer fruitsoorten waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van kersen of stukjes peer?
Probeer ook eens een ander havermout recept, zoals havermoutkoekjes. Die zijn erg gezond en ook nog eens erg lekker!