Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes zijn erg lekker en leuk om te maken. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg gezond. Je kunt ze helemaal zelf maken, je bent er ongeveer een halfuurtje druk mee. Het kan ook erg leuk zijn om havermoutkoekjes samen met de kinderen klaar te maken. Voor de kinderen is het namelijk erg leuk om de koekjes klaar te maken en het is ook nog eens echte lekkernij. Het bereiden van de havermoutkoekjes is eenvoudig. Je kunt ook allerlei eigen inzichten meegeven aan de koekjes.

Ingrediƫnten

  • 100 g roomboter
  • 2 eetlepels golden syrup
  • 225 g havervlokken of havermout
  • 30 g rietsuiker

Bereidingswijze

Als eerste zal in een grote pan boter moeten worden gesmolten. Doe dit op een laag vuur. Doe vervolgens de syrup samen met de suiker in de pan en laat het langzaamaan oplossen. Vervolgens kan een halve theelepel zout door de haverlokken worden gemengd. Vervolgens kan je de havervlokken door het botermengsel heen doen. Je moet ervoor zorgen dat alle havervlokken bedenkt zijn met het mengsel. Daarna kan je het mengsel in een grote ovenschaal doen. Zorg ervoor dat je in deze schaal boter hebt gesmeerd. Met een houten lepel kan je alles stevig aandrukken zodat het geheel goed vlak is geworden. Vervolgens kan je de schaal in de oven zetten. Je moet de haverkoek in ongeveer 10 minuten bruinbakken. Hoe lang je bakt is afhankelijk van de dikte van de laag. Daarna kan je de koek uit de oven halen en snijd deze in een twaalftal repen. De stukken kun je dan in de schaal laten afkoelen. De koek zal dan lekker stevig worden.

Tips –Ā Havermoutkoekjes

Havermout is ontzettend gezond en daarom doe je er goed aan om het veel te eten. Je kunt er dan voor kiezen om havermoutkoekjes te eten, maar er is veel meer mogelijk. Zo kan je een lekkere havermoutpap voor jezelf maken maar je kunt het ook eten met bijvoorbeeld melk. Er is erg veel mogelijk met havermout en je doet er dan ook goed aan om eens meerdere variaties te proberen.