Havermoutpap

Havermout is erg lekker en gezond als ontbijt. Havermout zal er voor zorgen dat je minder snel trek krijgt en het is ook nog eens erg rijk aan vezels. Wanneer je op zoek bent naar een lekker recept als ontbijt, kan je er voor kiezen om havermoutpap te maken. Het is een eenvoudig recept wat je snel bereid zult hebben. Binnen een kwartier kan de havermoutpap op tafel staan. Het hele gezin zal ervan genieten en het is een echte aanrader als ontbijt. Maar ook als je niet fit bent, doe je er goed aan om havermoutpap te eten. Het zal een echte opkikker voor je zijn.

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 80 gram havermout
  • Zout
  • Suiker
  • zoetstof of honing

Bereidingswijze

Als je havermout gaat bereiden zal je als eerste een pan aan de kook moeten brengen. Zet deze op een vuur er doe er water in, zorg dat het water bijna gaat koken. Strooi vervolgens de havermout in de pan en doe er een heel klein beetje zout bij. Vervolgens moet het mengsel roerend aan de kook worden gebracht. Je kunt het vuur dan wat lager dragen. In ongeveer 10 minuten moet de havermout een pap worden. Af en toe kan je zachtjes door de pap heen roeren. Zorg ervoor dat je een echte pap wordt. Je kunt suiker toevoegen. Datzelfde geldt voor honing of zoetstof. Dit is echter geheel naar eigen smaak. Wanneer je havermout maakt, moet je goed bedenken wat je lekker vindt. Aan de hand daarvan kan je bepalen hoeveel honing, suiker of zoetstof je toevoegt.

Tips – Havermoutpap

Havermoutpap kan je op vele manieren klaarmaken. Je doet er goed aan om dit op je eigen wijze te bereiden. Wanneer je zelf ingrediënten toevoegt aan de havermoutpap, kan je een optimale smaak creëren. Dat is natuurlijk erg lekker als je havermoutpap eet.
Er zijn ook vele varianten te vinden met havermout. Zo kan je havermout met melk eten, maar je kunt er ook complete maaltijden mee maken. Havermout is gezond om te eten en erg goed voor je lichaam omdat er veel vezels in zitten. Kies er daarom voor om wekelijks havermout te eten.